Så väljer du rätt flyttfirma 

Står du inför en flytt och behöver flytthjälp? Då kan det vara både smart och tidseffektivt att anlita en bra flyttfirma, men hur väljer man egentligen rätt? I den här texten ska vi ta upp vad du kan göra för att säkerställa att du får en riktigt bra flyttfirma till din hjälp. 

 

Begär in en offert 

Hos de flesta seriösa flyttfirmor går det bra att få en kostnadsfri offert. Har du flera alternativ som du är intresserad av är det bra att begära in offert från samtliga. På så sätt kan du sedan i lugn och ro välja den firma som ger dig bäst pris. Kom bara ihåg att vara noga med att undersöka vad som ingår i priset så att ditt val inte innebär merkostnader. Hos vissa flyttfirmor ingår till exempel flyttkartonger och packmaterial i priset, något som gör att ett dyrare pris i själva verket kan vara billigare. 

 

Viktiga faktorer att ta hänsyn till 

När du ska anlita någon för att hantera dina kära ägodelar är det dock inte bara priset som är avgörande. Du vill naturligtvis också att flytten ska gå varsamt till genom flyttfirma haninge och att inget ska skadas eller komma bort. Då är det viktigt att du anlitar en seriös firma. 

Det första du kan börja med att göra är att ta del av referenser och recensioner. På så sätt kan du ta reda på om firman verkar ha nöjda kunder. Ett bra sätt att försäkra sig om att det är en seriös flyttfirma du har att göra med är också att kontrollera att den är med i någon av branschorganisationerna S3F eller SMF. Det kan också vara bra att kontrollera firmans organisationsnummer. 

Var även noga med att undersöka om firman är försäkrad och vad du får för ersättning om någon av dina saker skulle gå sönder under flytten. Tar firman du anlitat betalt per timme så kan det vara en god idé att ta reda på hur många anställda som kommer att delta under flytten och hur stort fordon de har. På så sätt kan du undvika att du betalar ett högt timpris för en flytt som går mycket långsamt. 

 

Så undviker du oseriösa aktörer 

I flyttbranschen rör sig tyvärr en hel del oseriösa aktörer. Undvik därför firmor som endast tar emot kontant betalning eller arbetar med mycket lite personal och mindre fordon. Undersök också om firman är registrerad för F-skatt. 

Det lönar sig att lägga ned lite extra arbete när man ska anlita en flyttfirma. På så sätt slipper du gå på nitar och kommer ofta billigare undan. Undvik frestelsen att anlita svart arbetskraft på grund av det billigare priset eftersom du som kund då inte har något skydd om dina saker skulle skadas. Att anlita svart arbetskraft bidrar även till att urholka branschen och förstöra för seriösa aktörer.