Hitta en flyttfirma i din stad 

Är det dags att flytta? Då kan det vara dags att börja leta efter en flyttfirma i din stad om du inte vill sköta hela flytten på egen hand. Det finns en hel del saker att tänka på när man ska flytta och det skadar inte att vara ute i god tid. Gör också upp en checklista så du lätt kan pricka av det du gjort, och se vad du har kvar att ordna med. 

 

Be om offerter 

Det är alltid klokt att efterfråga offerter i samband med en flytt. Är det en mindre flytt och sakerna bara ska transporteras en kortare sträcka ges sällan ett fast pris. Dock är det smart att få alla priser på papper, som timkostnad, arbetskostnad, bilkostnader och liknande. Då kan man i efterhand meddela sin flyttfirma om det är något som inte stämmer överens kring det man tidigare fått veta. Är det en mer omfattande flytt är ett fast pris något att sikta mot. Det brukar inte vara något problem att få ett sådant, men många firmor vill komma ut och titta på mängden som ska flyttas med https://flyttfirmaimalmö.se/, och vissa kan även ha önskemål kring att företaget ska sköta packningen av alla saker. 

 

Ska något speciellt flyttas? 

När du ska hitta en flyttfirma i din stad bör du också meddela företaget om det finns något speciellt som ska flyttas. Du kanske har ett mindre bibliotek hemma, ett piano, en flygel eller ett solarium? Du kanske har väldigt värdefulla tavlor eller möbler? Det här kan vara bra för företaget du anlitar att veta på förhand. Vissa flyttfirmor vill och kan inte ta sig an extremt tunga saker, och andra vill inte ha ansvar för extremt värdefulla föremål. Det kan handla om allt från bristande kunskap, till försäkringar som inte täcker saker som har ett stort värde. 

 

Finns försäkringar? 

Alla seriösa flyttfirmor bör ha försäkringar men trots det bör du ställa frågan en extra gång när du letar efter en flyttfirma i din stad. Ett svagt jakande svar bör inte godkännas utan känner du dig det minsta osäker bör du be att få information om försäkringen i skrift. På så vis kan du alltid uppvisa papper på vad du fått veta av flyttfirman om något skulle försvinna eller gå söner under flytten. 

 

Ta tid på dig i valet 

Ibland går en flytt snabbt och man kanske väljer första bästa flyttfirma men det är inte alltid så lyckat. Låt valet ta sin tid. Firman ska trots allt flytta alla dina ägodelar och därför bör du känna dig helt trygg med ditt val. Läs gärna igenom recensioner om firman, och prata med tidigare kunder som anlitat dem. Ibland kan det visa sig att ett företag faktiskt inte alls är så bra som de utger sig för att vara, och andra gånger kan ett billigt flyttföretag vara väldigt omtyckt – inte bara för de låga priserna.