5 tips på inflyttningspresent

Har du en vän som snart ska flytta och som du vill ge en inflyttningspresent? Det är inte helt lätt då många ”har allt de behöver”. Vi ger ett par tips på vägen.
1. Flytthjälp
Ge inflyttningspresenten lite i förväg genom att boka en flyttfirma som kommer och tar hand om hela flyttdagen. Men säg det inte i förväg…
Den dag du skulle hjälpt personen att flytta så kommer du och resten av flyttsällskapet som avtalat. Men istället för att flytta så drar ni iväg och kör gocart, äter gott eller gör något annat roligt. Detta samtidigt som en inhyrd flyttfirma flyttar alla kartonger och gör grovjobbet. En upplevelse som aldrig kan vara fel.
2. Flyttstädning
Även flyttstädning är något ”nödvändigt ont” vid en flytt. Något som knappast många ser framemot. Ge bort presentkort hos ett städföretag – eller smygstäda hela lägenheten när din vän inte vet det. Är ni många som delar på presenten kanske både flyttfirma och flyttstädning kan ordnas.
3. Matkasse
När väl flytten är genomförd väntar timmar av montering av bokhyllor och annat med flyttfirmaigöteborg.se, installation av datorer osv. Att köpa in mat och laga mat kanske inte är vad som är största prioritet. Varför inte köpa en matkasse som blir levererad till dörren varje måndag under ett par månader. En tjänst som minst sagt underlättar vardagspusslet.
4. Allt till trädgården
Flyttar din vän från en hyreslägenhet till ett hus eller bostadsrätt är chansen stor att han eller hon får en trädgård, vilket de inte hade tidigare. En trädgård innebär grillning, solning, plantering m.m. Köp något till trädgården men välj efter personens intresse. Finns inte intresse för att odla är fröer och lökar ganska bortkastat. Då kanske det är bättre med en grill, ett parasoll eller utemöbler.
5. Lämna prylarna hemma !
Oavsett vilken inflyttningspresent du tänkt köpa så välja inte ”prylar”. De du ger presenten har inte ens hunnit packa upp de möbler och saker som de packat ner. De vet inte vad som får plats, vad som matchar osv. Även om de samlar på något speciellt eller älskar en speciell pryl så avvakta. I detta läge är det bättre att ge tid, upplevelser eller flytthjälp. Boka tjänster som en flyttfirma, ett städbolag eller varför inte göra en upplevelse tillsammans. Prylarna lämnar vi denna gång.
Eller varför inte ge allt på samma gång?
Boka flyttfirma och städfirma och njut av en upplevelse tillsammans istället. Se till att maten finns på plats i den nya lägenheten som äts på de nya utemöblerna…